Tao Afdrukken E-mailadres

Familieopstellingen in TAO

Tao is de naam voor de natuurlijke ordening, die dit hele bestaan met elkaar verbind.

In Familie-opstellingen bewerkt het Tao de ordeningen der liefde, laat zien, hoe je in je familie gebonden bent, hoe je je tot de liefde verhoudt.
Kan liefde in jouw leven stromen?
Kan jij in je kracht staan?
Leef jij je eigen leven, of ben jij aan de lotsbestemming van je familie gebonden?
Ga je met de Tao mee, of ga je tegen de stroom in?

Erkennen wat er is
In opstellingen worden de beste veranderingen ingezet door te erkennen wat er is.
Zonder ingrijpen of het  anders te willen, zonder waardeoordeel of afwijzing.
Maar om het opgestelde je te laten beroeren, wat er ook in het onbewuste omhoog komt. Als dit gebeurt, zijn transformerende bewegingen mogelijk. Deze veranderingen voeren je terug in de natuurlijke ordening. En meestal eindigt dan op dit punt de familie-opstelling. 

bloemblaadjesMeditatieve aanwezigheid
Als zich in een familie-opstelling een veranderingsbeweging zich voordoet, betekent dat niet, dat die automatisch in de ziel zal neerdalen en in het werkelijke leven ook zijn effect zal hebben. In Tao worden de kwaliteiten, die nodig zijn voor het doorwerken van die veranderingsbeweging, veel sterker benadrukt, namelijk:

- niet-oordelend zijn
- terughoudend en ontspannen zijn
- bewust aanwezig zijn

Dit alles is belangrijk om de drang te onderdrukken het ego te volgen en zich te willen inmengen, maar om juist van een afstand te beschouwen zoals een onpartijdige getuige.

   “Het is onmogelijk bewust te zijn en te lijden, net zoals het onmogelijk is onbewust en gelukkig te zijn.
   Zoek bewustzijn en gelukzaligheid volgt.”
   OSHO

Met de stroom mee
Opstellingen in Tao zijn een individuele meditatie, op maat gemaakt en daarom van een ongekende transformerende kracht, terwijl ze op een praktische manier aantonen wat dit betekent voor je concrete levenssituatie, namelijk te erkennen wat er is.

Accepteren wat er is, betekent niet, dat je niets moet doen of uit het leven moet verdwijnen.
Het betekent dat je je door de TAO kunt laten leiden, eenvoudig met de stroom mee, om te worden tot een werkelijk wezen en als zodanig te leven.
Om nieuwe inzichten in het spectrum te krijgen die een innerlijke heling tot stand kunnen brengen, moet er ruimte zijn om alle ervaringen te laten bezinken. Dat gebeurt in stilte, in meditatie en met oefeningen voor zowel geest, lichaam en ziel.

De TAO wijst je de weg, de weg van het lege midden. Het laat je zien, hoe je altijd met afstand naar je eigen verstrikkingen kunt kijken. En hoe meer je het lukt om deze patronen te ontkrachten, zal er steeds meer vreugde en lichtheid in je opstijgen. Want de TAO kent maar één oriëntering: licht is goed en goed is licht, want het lege midden voelt licht.

Deel van het grote geheel
Opstellingen laten je zien, hoe je deel van het grote geheel, de TAO, bent en hoe jij je daarin voortbeweegt. In evenwicht of juist niet. Zo kunnen de opstellingen jou de weg wijzen je leven in harmonie met de universele ordeningen te leven, meer in overeenstemming en daardoor altijd lichter en gelukkiger.

 
links
Iemand zonder wortels
gaat niet zweven
maar valt om.

Buro IKSA

Klompenmakerstraat 23
1825 AE Alkmaar
T +31-(0)72-5610638
M +31-(0)6-53263628
E dvdkrogt@antenna.nl

admin