Home - Opleidingen - Groeijaar
Jaartraining Innerlijke Groei Afdrukken E-mailadres
Data: 4 weekenden seizoenswisselingen maart, juni,  september,  december (van 10.00-17.00 uur)
Locatie: Alkmaar
Trainer: Désirée v.d. Krogt ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )
Kosten: € 300,- per weekend.
Inclusief: Koffie, thee, lunch, en cursusmateriaal


Momenteel is er geen innerlijk groeijaar gepland.

 

In dit Innerlijke Groeijaar staan de persoonlijke aspecten van de deelnemer in het middelpunt. Er zijn zaken waarvoor diepere waarneming, grotere stilte en een ander Zijn nodig is om ze te begrijpen. Opstellingen die op groei gericht zijn, geven inzicht in de programmering van het bewustzijn. Ze laten zien dat als we corrigeren, helpen of wegdrukken in alles wordt ingegrepen en zo de simpele werking van zielsprocessen verhinderd wordt. Ze tonen echter ook, hoe het mogelijk is om lastige situaties in een toestand van zielsovergave tegemoet te treden. Op groei georiënteerde opstellingen laten zien dat zielsontwikkeling en verandering uiteindelijk alleen kan plaatsvinden door het bewustzijn te bevrijden. Alledaagse uitdagingen van het leven worden hier niet opgelost, maar “er wordt boven uit gegroeid”. Dan wordt het mogelijk om je niet meer met de verstrikking te hoeven identificeren. Zo ontstaat steeds meer een innerlijke afstand, steeds meer een “zich laten”, steeds meer een lichtheid van leven.

Methoden:
We werken gedurende de weekenden met familie- en systeemopstellingen; ordeningen van de liefde, van het leven en van het helpen; onderscheid in de bewegingen van het geweten, van de ziel en van de geest; het weten door niet-weten en doen door niet-doen; meditaties en geleide innerlijke reizen, lichaamswerk, en uitwisseling.

Thema’s :
De thema’s waarmee we werken zijn afhankelijk van wat de deelnemers zelf inbrengen. Mogelijkheden zijn o.a.: man/vrouw thema (ook relaties); lotsbestemming (individueel en van de familie); werkgerelateerde thema’s; ouderschap; interculturele thema’s; leven en dood (ook rouwverwerking en oorlog); ziekte en gezondheid; binnenwereld – buitenwereld; zich buitengesloten voelen; eenzaamheid; angst; jaloezie, woede.

Seizoenen:
Het is fijn om in de weekenden te werken waarin een nieuw seizoen begint. Dat is transformerende energie en er zijn dan speciale kwaliteiten sterker aanwezig. Dat is ondersteunend en geeft een extra dimensie aan het geheel.

 

De volgende jaartraining is gepland in 2017.

 
links
Iemand zonder wortels
gaat niet zweven
maar valt om.

Buro IKSA

Klompenmakerstraat 23
1825 AE Alkmaar
T +31-(0)72-5610638
M +31-(0)6-53263628
E dvdkrogt@antenna.nl

admin