JA slide show
 
Home - Workshops
Workshops Afdrukken E-mailadres


Weekendworkshop “Moeders & Dochters”: De relatie die dochters met hun moeder hebben, heeft grote invloed op hun toekomstige relaties met vrienden, partners èn eigen kinderen. Wanneer dochters vertellen over problemen in de relatie met hun moeder, gaat dat vaak over verlangen en gemis, over onbegrip en gemiste kansen, over elkaar niet kunnen bereiken of elkaar juist niet kunnen loslaten, over verwachtingen en teleurstellingen. Die verhalen gaan ook over dochters en moeders die graag wilden maar niet konden, verstrikt zitten in onbegrip en verwijten, over  verzoeningspogingen die te laat kwamen.
Ook als je moeder dood is, is het nog steeds van belang naar deze relatie te kijken. Het gaat er niet  om dat je in het dagelijkse leven de relatie herstelt of verdiept met je moeder, maar dat je zelf vrede vindt met het feit dat het zó was: dat deze vrouw, met deze geschiedenis, je moeder was, dat jij deze dochter was, en dat het tussen jullie is gegaan zoals het is gegaan. Dat voorkomt dat je steeds hoop en verwachtingen hebt en teleurgesteld wordt; en het voorkomt dat je die pijn en frustraties in andere relaties, bijv. met je eigen kinderen, herhaalt.
Zo kom je zelf, innerlijk tot rust en accepteer je de relatie die je moeder en jij hebben of hadden, ook al was die misschien verre van ideaal.
Thema’s  in dit weekend :
- Hechting   &  moeder-dochter relatie (kindertijd)
- De culturele context van vroeger en nu
- Dochters: verlangens, teleurstellingen, gemis, hoop, frustraties en illusies.
- Moeders: gebeurtenissen, feiten,  levensloop van  dochter   tot  vrouw en  moeder .
- Je eigen stappenplan om ‘vrede met je moeder en vrijheid in je vrouw zijn’ te bereiken.

Wie vrede heeft met haar moeder, kan erkennen wat er was, kan haar moeder zien met háár levensgeschiedenis en kan de eigen plek als dochter van die moeder innemen, als volwassene. Een workshop voor alle vrouwen (vanaf ± 18 jaar): voor  moeders  en  dochters,  samen  of  alleen. Voor alle vrouwen die in vrijheid vrouw willen zijn en weten dat de basis ligt in de relatie met hun moeder.

Deze workshop is momenteel niet gepland

 

 


Weekendworkshop “Vrouw-Zijn”: Als kind stonden we helemaal open voor de informatie die we van onze ouders ontvingen over hoe de maatschappij in elkaar zat. We onderzoeken in deze workshop de patronen die we op deze manier meegekregen hebben vanuit de familielijn.  Leef jij de vorm van vrouw-zijn die je werkelijk wilt en in je draagt? Wanneer heb je jouw eigen vorm ingeleverd? Wanneer leef je een vorm van iemand anders? Welke belemmeringen kom je tegen en wat is voor jou vrouw zijn? Hoe kijk je naar relaties, je seksuele energie? Hoe ga je om met je lichaam, je emoties, spiritualiteit?  In de veiligheid van dit weekend gaan we via visualisatie, meditatie, opstellingen en lichaamswerk op ontdekkingsreis naar je eigen unieke vorm van vrouw-zijn.

Deze workshop is momenteel niet gepland.

 
links
Iemand zonder wortels
gaat niet zweven
maar valt om.

Buro IKSA

Klompenmakerstraat 23
1825 AE Alkmaar
T +31-(0)72-5610638
M +31-(0)6-53263628
E dvdkrogt@antenna.nl

admin